Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Friday, 12 October 2012

Rojak buah

 Sedapnya makan rojak buah....
x banyak isinya,cuma buah epal & timun je.....
cukuplah utk anak tekak nie merasa......
tp kalau ada yg lain2 seperti nenas,sengkuang,mangga,pasti meriahkan!......
nak wt cam ne,tu je yg ada.....

 Suka potong2 cam gini,potong memanjang......potong yg lain pun  suka jugak!.....guna kuah rojak Mak Bee,tapi manis sangat.......

Errrrrrmmmmmm,sedapnya!hari tu mmg tak makan nasilah....ratah nie je......(nak diet katakan)...tp tahap BMI masih lagi ideal....cuma ada sikit lemak2 yg degil tu....

 Indeks Berat Badan, atau biasa dikenal dengan BMI (Body Mass Index), adalah salah satu cara untuk menganalisa bagaimana berat badan anda memiliki risiko terhadap penyakit. Ini didasarkan atas berat badan tanpa pakaian dan tinggi badan tanpa sepatu.

BMI saya normal 23.53...anda pulak???....

BMI KATEGORI
dibawah 18.5-Kurus
18.5 - 24.9 - Normal
25 - 29.9 - Gemuk
diatas 30 - Obesiti

JOM KIRA BMI ANDA DI SINI....

http://herbalifeku.trinunggal.net/index_berat_badan.html

atau 

http://www.nestle.com.my/Nutrition_Health_Wellness/wellness_quiz_and_tools/Pages/bmi_calculator.aspx

4 comments:

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....