Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Wednesday, 17 October 2012

Kek pasar malam.


 Minggu lepas hari sabtu,kebetulan off day masa tu,terasa kaki nak jejakkan kaki ke pasar malam.Pasar malam area Bangi ini memang meriah,lagi2 masa maghrib,punyalah ramai umat,berpusu2 lagi..kekadang tu kalau jalan asyik bertemu bahu je.....Alhamdullilah,pasar malam tu berhampiran jugak dengan surau,masih lagi sempat utk bersolat.......


 Pelbagai jenis kuih muih termasuklah kek span yang sedap nie pun ada dijual kat pasar malam tu.....memang sedap & gebuss teksturnya....semenjak bulan2 puasa tu dah ada yang jual kek ini.Kalau tgk dia punya gerai,memang ramai orang menyinggah,maybe ada yg sekadar nk tengok saja dan tidak kurang juga ada yg membelinya.......


 Niat gi pasar malam tu hanya nak beli lauk2 & sayur je,memang perut dah kenyang lah masa tu.....cuma utk kunyah2 seperti kopok lekor tu ada jugak beli,lagipun anak2 sukakannya....


 Kalau bulan puasa sebelum nie,harganya RM3.50 sepotong,tapi kalau beli 2 RM5.00 je....
Tapi kek yang nie lain tuannya,3 potong RM6.00 ,berbaloi kan!.....boleh campur,Anak2 nak perisa oreo,saya pulak ambil cappucino,dan semestinyalah yang coklat.......


Memang sedap!....sekarang nie dah tak payah susah2 nak pegi kedai kek@ kedai bakery,kat pasar malam pun dah ada jual kek yang marbelles nie..... sama  je macam kat kedai kek tu.......kalau kt kedai2 tu dahlah mahal,baik beli kat pasar malam je........semua dapat rasa,pilih je mana yg berkenan.............

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....