Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Wednesday, 24 October 2012

KEREPEK ISI KETAM /Crabstick chips


 Saya memang tak pernah tau pun filamen berperisa ketam nie boleh dijadikan kerepek,mulanya jengok kt blog Wind of Change....wah! kalau bab2 kerepek@ keropok nie mmg fav betul......bila ditenung tertarik pulak dgn kerepek yg dihasilkan  oleh rostina76 dari filamen ketam nie....eeeee nak try jugaklah......bila makan memang sedap,lemak2 gitu....

KEREPEK ISI KETAM /Crabstick chips 
 Sumber:rezwati.blogspot.com@Wind of Change

Bahan2:
  • Isi ketam (crabstick)
  • Minyak untuk menggoreng

Caranya:
  1. Bukak plastik pembalut crabstick tu & carik2 kan isi ketam.
  2. Goreng isi ketam yg telah dicarik2 tadi menggunakan minyak yg banyak.
  3. Goreng sehingga garing.
  4. Tos & pastikan betul2 sejuk sebelum disimpan ke dalam bekas kedap udara.

3 comments:

  1. Sedapkan kerepek ketam ni... saya pun buat gitu je, tak bubuh apa-apa lagi dah, dah cukup rasa!

    ReplyDelete
  2. salam kenalan..tertarik dengan kudaPan yg simPle, senang dan semestinya sedaP..sy n ank2 Peminat creaP ni, mst nk try

    ReplyDelete

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....