Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Friday, 27 December 2013

Percutian dan Flight kami ke Langkawi-Part 1

 Selamat pagi semua...
Baru berkesempatan nak mengupdate blog,padahal ada jer masa,cuma satu keyboard rosak semua hal tergendala.....ni pun pinjam sat keyboard hubby ....lagi lama,lagi lah malas nak buat entry nanti....huhuhu..
Percutian kami kali nie memang best2 sangat,rasa tak puas,In  Sha Allah ,lain kali nak pegi lagi....

Kami dah booking tiket flight agak2 sebulan sebelum nak pegi,cari mana2 time yang Airasia bagi murah jer!!...Last2 dapat jugak yang murah,tiket pergi RM51.00 dan balik RM62.00...so kami booking terus untuk satu family (8 orang).Kami amik tiket 17/12/13 jam 9.25malam.Tapi terbang dari LCCT lewat sedikit dari masa sepatutnya 9.50malam,penerbangan yang last utk hari itu...

Untuk ke Lcct ,kami bawa sendiri kereta kami ke sana dan kami parking di zone A,bayaran utk 2 hari  dalam RM121.50....


 Memang teruja dan excited sebab nak naik kapal terbang,seumur hidup nielah 1st time baru dapat naik....kalau tak bila lagi nak naik......Segala persiapan diatur dengan rapi,mencari maklumat2 tentang hotel,tempat2 menarik di sana,siap print segala info2 yang berkaitan tiga empat hari sebelum berlepas......map langkawi  pun print jugak...biar percutian kami bermakna tanpa membuang masa untuk mencari lokasi yang menarik@pulau2@pantai2 setibanya di sana nanti....

Dengan berbekalkan maklumat yang ada,In Sha Allah semua dipermudahkan.....Semua penginapan untuk 3 hari 3 malam di sana ,kereta sewa,tiket cablecar sudah booking awal2 lagi di rumah......





 Untuk 3 hari 3 malam,kami sewa 3 penginapan yang berlainan.Sampai2 di sana lebih kurang jam 10.50malam.Sampai di airport Langkawi ,duduk sat,hubby call Mr kereta sewa tu.....sewa satu hari RM140.00,kami sewa UNSER untuk 2 hari dan sesuai dgn family yang besar cam saya nie.....

Abadikan potret di landasan Airport International Langkawi setibanya di sana...



Duk sat,penat dukung beg yang sarat dgn baju2......tak puas dok dalam flight,dah sampai..huhuhu..naik flight malam ,tak nampak apa pun cuma kerdipan lampu2 jer....
bersambung.........

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....