Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Friday, 5 October 2012

Sate Kajang utk dinner


 Jarang2 sekali beli sate,kalau betul2  teringin nak makan je baru beli.Lagipun cawangan kedai sate kajang kat Bandar Baru Bangi tu sederet je dengan tempat keje saya.Kalau time saya gi keje jam 11.00malam,hanya 3 buah kedai je yang terang-benderang,salah satunya kedai sate kajang tulah,jam 12.30 mlm baru diorang tutup kedai.Dan yg 2 kedai tu adalah kedai runcit Gmart dan klinik tempat saya bekerja.


 Makan sate kat rumah baru 2 kali dalam tahun nie.Bukan tak mahu makan selalu,lagipun ada anak2 yang x suka makan sate.Dinner malam nie ,kami makan sate.cukuplah seorang 5@6 cucuk.



Kalau dulu hanya dengar namanya saja,tetapi kini sejak tinggal di BBB di hujung tahun 1995 hingga sekarang,sudah puas makan sate kajang nie,di mana saja ada open house,jamuan ....pastinya akan ada sate kajang nie.....



 Kekadang bila datang keje je,sudah terhidang sate kajang nie,tak banyak cukuplah utk saya dan teman sekerja saya makan.Ada yang doktor belanja ,samada yang locum ptg atau malam,ada ketika itu perut mmg dh kenyang,tp rezeki depan mata,apalagi...sumbat je dalam mulut.......heheheh...



Alamat: Sate Kajang Hj Samuri, D1 Medan Selera Bandar Baru Bangi, Jalan 6C/15, Seksyen 16, 46500 Bandar Baru Bangi, Selangor Darul Ehsan

Waktu operasi/ Operational hour:
Sabtu - Khamis (Saturday - Thursday) : 11.30 am - 1.00 am
Jumaat (Friday) : 4.00 pm - 1.30 am

Tel: 03-8926 1710

4 comments:

  1. sedapnye sate.Tapi tiap kali sggh blog ni mesti terliur ngan epal ijau atas tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhikhik.....lum masuk dapur lg dh terliur???.....kuat betul penangan header epal saya yerk!!!....sudi2kanlah,jengah2 apa yg ada di dlmnya....

      Delete
  2. adeehhhh sate.... sape tolak sate rugilah... lagilah sate kajang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak amie....mmg rugi betul!...tp cm mane nk ajar anak2 yg x mkn supaya dia boleh mkn....payah tul..

      Delete

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....