Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Wednesday, 27 August 2014

Tak susah nak cari air ini


Kisah kelahiran yang lepas ,tahun 2010,teringin sangat nak tarikh 10/10/10.Alkisahnya,2 hari sebelum tarikh itu saya cuba minum air musofa ini,dengan harapan baby akan keluar pada tarikh 10/10/10....masa tu kandungan dah masuk minggu ke 38++,duedate sepatutnya 16/10/10.Tarikh tu tak dapat malah saya tak sempat  pun bersalin di hospital......last2 besalin dalam kereta...hahaha..

La nie, nak jugak tarikh 31 /8/2014,agak2 boleh x?....hihihi....macam2 lah saya nie kan....dah standby dah air musofa nie.....beli siap2,kalau boleh nak keje dulu ,cukupkan bulan nie...lepas2 nie bolehlah cuti panjang....yahooo!!!!....

Tuesday, 19 August 2014

Taugeh goreng+fishball

Gorengan sayur taugeh yang mudah dan cepat di makan...hehehe....mmg tersangat2 mudah....
racik2 bawang,tumis dan masukkan bahan,tambahkan garam dan perisa....siap....mudah bukan!!!!...

Kalau nk bagi lagi sedap letaklah fish ball ke,udang ke....ikut kesukaan....saya suka goreng taugeh nie tak terlalu lama...takdelah sampai sayu sangat.....kiranya bila dh masukkan taugeh tu,kacau2 dgn api yg besar..terus padamkan api dan angkat....

Resepi???tak yahlah,semua org boleh goreng sayur taugeh niekan.....lagi2 sifu2 yg dh sememangnya terror  di dapur....hahahaha....