Kalau dulu2 tinggal kt kampung,boleh jugak petik kat belakang rumah@kebun.Sekarang nie,dok kt bandar,nak makan kena belilah..... |
- 1 ikat pucuk paku
- Santan
- 4 biji bawang merah*-ditumbuk
- 2 biji bawang putih *-ditumbuk
- Ikan bilis*-ditumbuk
- beberapa biji cili
- Lobak merah-dipotong memanjang
- sedikit kunyit hidup(ditumbuk) @ serbuk kunyit
- Garam
Cara-caranya:
- Masukkan santan & bhn tumbuk ke dlm periuk.Reneh seketika.
- Masukkan garam dan lobak merah.
- Bila dh didih,masukkan pucuk paku,kacau dan padam api.
Petang Myda,
ReplyDeletesekarang ni semua nak keluar RM, baru boleh dapat... di kampung pun, pucuk paku kena beli juga he he hehh ( sebab kedai runcit kakak di kg pun jual pucuk paku, orang kampung yang beli).
Sedap lauk tengahari ini Myda...
kalau kak amie nk tau....pucuk paku nie en hubby petik ms dia g mancing kt tasik banding tempoh hari....
Delete