Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Friday, 13 April 2012

Hijau itu indah

Dan selamat petang semua.....

Ehsan dari Google

Nama baru untuk blogku"Semanis Epal Hijau"sesuai dengan tema warna blogku yg baru.

Tertarik dengan sebahagian petikan dari sumber Wikipedia Bahasa Melayu:

Warna hijau juga dianggap sebagai warna tradisi untuk agama Islam, disebabkan perkaitannya dengan alam semula jadi. Nabi Muhammad disebut dengan pasti dalam hadis sebagai berkata bahawa "air, tumbuhan-tumbuhan hijau, dan wajah yang jelita" merupakan tiga benda sejagat yang baik. Selain itu, dalam sura Al-Insan di dalam al-Quran, pengikut-pengikut Allah di Jannah dikatakan memakai sutera hijau yang bagus sekali [1].
dari sumber:Wikipedia Bahasa Melayu
_____________________________________

Nak make-up sikitlah........
Dah 2 @3 hari nie tangan asyik dok gatal nak godek sana, godek sini,terjah sana,terjah sini,segala macam template,background,tutorial semua dh ku terjah......ada yg senang nak wt dan ada pulak tu bila dh buat ,x jadi pulak....tension2....bukannya 2 @3 dok menerjah,malah seharian kat depan mengadap desktop je.....selagi x dapat,selagi tulah asyik nak dicubanya........daripada 1 blog ke 1 blog yag lain......maklumlah ku bukannya terror sangat pasal tutorial2 blog nie.....nak kena belajo gak!.....kalau x terjah dari satu blog ke satu blog,memang tak tau pun pasal tutorial2 blog nie......kena rajin godek2 ......

Bila dh dok ngadap desktop je,mulalah jadi malas nak wat keje rumah......nak masak pun malas,......
tu pun msk simple2 je...lepas masak je terus ngadap desktop lagi........selagi tak puas hati ...ha...tunggu lah sampai matahari terbenam pun tak sedar .......tup-tup dah gelap alam......

Ni pun masih tak puas hati lagi.....belum perfect lagi blogku ini.....nie kena tanya org yg lebih pandai tutorial...
sat gi nak gi terjah lagi.....

Hasil daripada pengubahsuaian blogku ini,ada sikit perubahan tittle blog,daripada "Sejambak Mawar Merah" ku tukarkan kepada "Semanis Epal Hijau" sesuai dengan tema warna blogku yang baru ini....cuma bahagian background header yag lum lagi tukar....tak tau nak wat!...dh banyak kali try,tp tak leh! ........ada sapa2 yang boleh tolong tak?.......mintak tunjuk ajar padaku.......

Nielah dia muka baru untuk blogku....cuma yg colour hijau pucuk pisang tu yg x dpt ku ubah....
x tau nk wt cam mane...

----------------------------------------------------
Terima kasih kerana sudi klik entry ini.


myda_ahmad
----------------------------------------------------

2 comments:

  1. Laaa... ingatkan salah masuk rumah! Rupanya dah make-up baru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saja nk make-up sikit2....biar nmpk cantik dr yg biasa...........

      Delete

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....