Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Sunday, 29 July 2012

Jawapan Kuiz Terkumpul 26 hingga 30

"LEBIH RAMAI, LEBIH MERIAH DUNIA BLOGGING KITA SEMUA, YA, GITEEW'


HOBI & KOLEKSIKU
"HANYA SEKADAR HOBI....Itu sahaja..."..Ha,tulah dia motto blog Shashasuka....
mengisahkan tentang hobinya serta minatnya mengumpul segala benda untuk dijadikan kenangan ...Dan apa sahaja yang Shasha suka termasuklah shopping,make-up,picnic,masak2 dan yang tang nie memang sifat semulajadinya SHASHA SUKA CAKAP TANPA HENTI OKE! ......Kalau nak tau lebih lanjut klik saja link bawah tu.....

SHASHA SUKA BERCAKAP TANPA HENTI OKE!
(Sebahagian ayat2 dari blognya)
"PERGHHH..... PENGAKUAN EKSKLUSIF NI EKK.... AJE MEMANG KO SHA.. NAPE LER KO DEDAHKAN SIFAT TERBAIK KO TU HEEE.... ALA... PERKARA BAIK BUAT APA DI RAHSIAKAN BETUL TAK??? BETUL... BETUL... BETUL.... UPIN DAN IPIN MENYAHUT HUHUU...."


NOVEL KARYA SHAHRIAH ABDULLAH
Seorang Novelis ,seorang peserta Masterchef Malaysia,seorang isteri kepada Pak Habibinya yang TembamBom dan juga seorang ibu yang peramah you!...
Antara Novel yang ditulis :
KEPADA PENGGEMAR-PENGGEMAR NOVEL TU ,APALAGI JOM KITA TERJAH BLOG SHAHRIAHNOVELIS.


THE WRITER'S COOKING 
Bukan setakat penulis novel saja ,SHAHRIAH ABDULLAH juga salah  seorang peserta Masterchef Malaysia yang kini telah menghasilkan sebuah buku resepi SAJIAN ISTIMEWA SHAHRIAH ABDULLAH 
Kalau you all belum dapatkan buku resepi itu,pergi  kedai dan beli SEKARANG YEA!.....PELBAGAI JENIS RESEPI DAN JUADAH YANG ENAK-ENAK BELAKA telah dimuatkan di dalam buku tersebut.Malah kalau you all nak resepi online boleh juga dapatkannya di blog SHAHRIAH NOVELIS RESIPE ...OK! (kalau yang ada connection internet jelah....)

Pengakuan ikhlas dari saya"kekadang tu tersenyum sendirian bila  baca omelan KAK SHA sorang2 kat blog,ini belum lagi bersua muka dengannya...agaknya bila bersua ....Smiley in hysterics...Laughing 2.memang peramah you......."

 
HEART OF SHAHRIAH NOVELIS
"TrULy Me...,My EvEryThiNg..,My Family My World My Destiny".......antara kata-kata yang terdapat di blognya.....Segala-galanya yang berkaitan akan dipaparkan untuk dikongsi bersama...

"My Family My World My Destiny... berkisar tentang apa jua... Shasha, suami, Anak-anak, Keluarga tersayang dan apa jua yang melibatkan diri ini, rasa hati, naluri dan nurani... kiranya tempat mencurah rasa ler ni hehhee... tiada yang serius hanya sekadar berkongsi, ringan-ringan aje ekk... ada juga Shasha selitkan, sedikit tips, kisah dulu-dulu, yang terkini dan apa jua yang terlintas di kepala ni ekk.. akan Shasha curahkan di sini, terutama bersama Insan tersayang ~keluargaku. Shasha harap apa jua yang Shasha coret/curahkan di sini janganlah pulak ada yang terasa atau apa jua yang berkaitan dengan emosi... Segalanya tiada berkaitan dengan sesiapa pun ekk..." ~ Shahriah Abdullah Novelis~

Itulah bait-bait kata ikhlas dari SHAHRIAH ABDULLAH NOVELIS yang saya cnp dari blognya untuk menghangatkan lagi pengunjung untuk mengikuti setiap entry2 yang dipostkan di blognya......

 
TRAVEL& ADVENTURE AND BEST MAKAN SAKAN ....
Blog nie memang suka benor saya .....hikhikhik....Yelah,orang kaki jalan mesti suka baca punya......PercuTIan BUdGet tetapi cukUp MenaRik! JimaT bElanJA JanjI PUas HatI...:):):) Ha....nilah yang nak dengar!.....BUDGET percutian ikut kemampuan yea,bukan ikut kemahuan yea,kalau x de nie pun $$$$$...x best jugak nak jalan!so budget siap2....memaparkan kisah percutian Shahriah bersama keluarga,tempat2 menarik yang dilawati dan  tempat2 makan yang best2.....
Blog ini juga boleh dijadikan sebagai salah satu rujukan untuk percutian samada percutian family atau persendirian......DAN BANYAK TEMPAT2 PERCUTIAN MENARIK JUGA YANG TERDAPAT DI BLOG INI.So,kalau nak tau lebih lanjut tentang blog ini....KLIK SINI

6 comments:

  1. As'kum Kak Myda okay tq so much yaa.. ringkas dan padat hehee.. okay sekarang cikgu sedang memberi *markah* good luck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok!cikgu jangan lupa yea,bagi markah tu bebanyak sikit...kikiki....

      Delete
  2. myda selamat dah ye kes kuiz ni..hehehe..lepas ni boleh berlapang dada...kekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. lum selamat lg Qq,jwpan utk soalan 24 x berjwp lgi....bangunan pertama yg dijejaki..nk cari mane n3 nya eeerk?...

      Delete
  3. myda kita pun jenuh pikir apa jawapan ni....cuma berpandukan entry yg kak sha pegi putra fm tu...kan dia tersalah bangunan mula2....kita taip nama bangunan tu je...kan ada 2 gambar...kita taip nama bagunan yg mula2 tu...lebih kurang je nama nya....tak tau le jawapan betul ke dak..heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ! banguanan yg tersilap tu yea...thanks yea Qq...

      Delete

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....