Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Sunday, 18 November 2012

Percutian santai sambil memancing di Pulau Banding-Part 1


Tarikh 14 November 2012 hingga 16 November 2012.Hari:Rabu-Jumaat
Masa bertolak :11.30malam gerak dari rumah.Jumpa geng 2 yang lain kat hentian Sungai Perak.Masa tu jam baru pukul 3.30pagi.Masa nielah dimanfaatkan untuk pergi toilet,sapa yang tertahan2 kencing tu ,cepat2 masuk toilet..cuci muka dulu ,segarkan mata...jap lagi nak wat tahi mata lagi...

Singgah jap kat masjid Gerik,masa tu jam baru pukul 5.30pagi.Rehatkan badan dulu sambil2 tido dalam kereta,ada yang tido kat masjid..sementara menunggu azan subuh.Selesai solat subuh,ada jugak geng2 lain yang nak mandi kat masjid tu.So,tunggu diorang dulu,sempatlah kami rehat2 dulu.

Bila semuanya sudah ready,kami dan geng2 lain pergi breakfast dulu kat kedai mamak.Pekena nasi lemak,roti canai,milo panas & kopi o.Lepas Bf,kami pun meneruskan perjalanan ke Pulau Banding,mengambil masa kira-kira 1 jam dari bandar Gerik.Tiba di Royal Belum Tasik Banding pukul 9.30 pagi.Naik boathouse lebih kurang pukul 10.00pagi.Perjalanan mengambil masa 4 jam.Sampai di hujung tasik jam 2.00 petang.



 
boathouse yang biru tulah boathouse yang kami naik.

 Ini adalah boathouse polis,yang memang ada di tepi tasik.


 Sebelum naik boathouse,nak snap gambar dulu...

 Masih lagi berada di kawasan jeti,sambil memunggah keluar barang2 dari kereta.letaklah kat situ dulu...lagipu boathouse tgh warm up enjin....so, cuci mata dululah.tgk keadaan sekeliling,macam org jakun lah pulak!.......

Kitorang pergi ramai2,5 buah family....sekarang nie jam pukul 9.30am.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....