Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Thursday, 8 November 2012

Roti Gulung Sosej


 Selamat pagi dan salam ceria buat pengunjung2 blog ini......sejak beberapa hari kebelakangan nie empunya blog tak bersiaran,ini kerana komputer asyik problem jer.....Nasib baik boleh bukak kejap2 kat tempat keje....

Pagi nie,alhamdullilah nampaknya komputer dah ok,so kena cepat2 update blog.Cuba google resepi roti gulung sosej ...kerana roti kat dapur tu tinggal menunggu tarikh exp jer....dan stok sosej pun ada lagi.....lagipun anak2 memang suka sgt sosej.........

Thanks yea Aziemas utk resepinya.......



ROTI GULUNG SOSEJ
Sumber:Aziemas@myresepi
Bahan-bahan ( 4 orang )
  • 8 keping roti tawar (gardenia @ apa saja) - dibuang tepinya
  • 8 sosej ayam @ daging
  • 1 biji telur - dipukul sedikit
  • secubit garam
  • sedikit serbuk lada sulah
  • breadcrumbs (serbuk roti) - secukupnya
  • minyak untuk menggoreng
Cara-cara:
  1. Gelek roti hingga nipis/leper
  2. Balut sosej dengan roti yg leper tadi..gulungkan
  3. Potong lebihan sosej yg lebih ditepi roti supaya nmpk kemas
  4. Masukan garam & serbuk lada sulah dlm telur. Celup gulungan roti td ke dalam telur
  5. Salut @ golek2kan roti yg dh dcelup dgn telur ke dlm breadcrumbs
  6. Goreng gulungan roti td ke dalam minyak yg panas hingga kuning keemasan
  7. Dh siap..enak dmkn bercicah sos & mayonis
Note:Sosej tu saya goreng dulu.

1 comment:

  1. Favourite ni...selalu beli jer..
    nanti boleh lah try resepi ni..:)
    singgah & follow sini
    klu sudi follow balik ye :)
    TQ.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....