Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Monday, 19 November 2012

Pancingan mengena ikan toman-Part 2

Percutian santai kami di Pulau Banding pada 14 Nov hingga 16 Nov sangat-sangat menyeronokkan apatah lagi anak2 memang seronok  sangat bila dapat pegang kayu pancing.Yang seronoknya bila  pancing2 dapat ikan.Apa saja umpan memang mengena jugak kerana boathouse memang  parking tempat yang biasa banyak ikan. Anak2 memancing menggunakan roti jer,ada jugak yang lain tu menggunakan buah kelapa sawit,cengkerik....Ha... ikan toman nie en suami yang pancing taw.....besor kan!!....Sebenarnya ada lagi ikan,cuma tak amik gambar,yang kecik2 tu bawak balik nak wat ikan pekasam.Wow! mesti sedap.Dah lama tak makan ikan pekasam.


 Memancing kalau tak kena gaya memang payah jugak nak mengena umpannya....tengok umpan jugak kalau nak dapat hasil yang besar.Kalau ikan toman nie,umpannya adalah anak ikan keli.


Dah selamat dah wat barbeku atas boathouse....untuk dinner..

8 comments:

  1. Besaunya ikan toman! Agaknya ikan ni spesies ikan haruan kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikan besor2 cm gini,x lalu saya nk makan...eeeeee geli....lau yg kecik2 tu masih boleh diterima lagi.....
      kak amie,kt tasik nie,ikan toman mmg besor2,lagi besor drp nie pun ada....

      Delete
  2. kami tak dapat toman pulaj tempohari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib2 gak...tu pun dok 2 hari cuma dpt sekor nie jer......

      Delete
  3. Assalamualaikum....
    Salam perkenalan Myda. Sukanya nengok blog Myda ni. Terus follow.
    Wah....besarnya ikan toman tu.Bestnya dapat pergi memancing kat tempat2 macam tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam,terima kasih sudi singgah sini...saya x minta mancing,tp seronok bila org dpt pancing ikan besar2 nie....

      Delete
  4. Salam singgah sini..woo..besar ikan toman tu..masuk aquarium cantek ni :-)
    Jemput singgah ke blog baru kite nnti ye..
    http://25febry-chacha.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sudi mampir sini....
      dah singggah dan follow lagi...thanks yea..

      Delete

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....