Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Thursday, 8 November 2012

Kerepek Sukun


Selamat petang to all my friend,moga2 sihat dan ceria selalu walaupun cuaca tidak menentu sekarang nie....kejap mendung,kejap hujan....kejap panas........maklumlah dah hujung2 tahun nie kan.

Ini entry ke 2 untuk hari ini.....Kerepek Sukun.Dulu time mengandung,saya memang  tak boleh makan banyak buah sukun.Haa..bila dah makan banyak tu mulalah angin satu badan.....yang tak tahannya bila dah jadi macam gastrik....Time tu dh tak leh nak buat apa2 dah,jam tu gak terus gi klinik dapatkan injection  buscopan....dah dapat injection tu baru lega.....Dan sekarang nie kalau nak makan pun kena beringat jugak,takut2 kena lagi..........tapi kalau buat kerepek,,tak jadi masalah,makan banyak pun takpe....



  
 Krap!krup!krap!krup!...tengah mengunyah kerepek sukun...Wow!sedapnyer.......
Lebihan daripada 1 biji buah sukun,sebelum nie ada goreng sikit....makan2 tak abislah pulak....maklumlah budak2 bukannya suka sangat,tapi kalau dibuat kerepek diorang makan.....1 balang pun boleh habis.......



 Sebelum digoreng tu saya lumurkan dengan sedikit serbuk kunyit & garam,biar dia ada rasa masin2 sikit.....Ingatkan nak buat pengat sukun,tapi difikirkan balik..x jadilah..nanti tak de sapa pulak yang nak makan....kalau makan sorang2 tak best!....



1 comment:

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....