Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Monday, 27 February 2012

Jus Epal Susu

Assalamualaikum......



 Petang nie nak cuba buat jus epal.Sabtu yg lepas dah beli epal kt pasar malam.Dan kalau nak resepi klik SINI yea......


Sumber:irose@myresepi

Bahan-bahan ( 1 )

  • 1 biji epal hijau -saya guna epal merah
  • 1 camca besar gula
  • 1/4 cawan susu pekat manis
  • Sedikit air dan ais

Cara-cara

  1. Kupas buah epal. Buangkan kulit dan bijinya. Belah kecil supaya mudah dikisar.
  2. Masukkan buah epal tadi ke dalam mesin pengisar bersama dengan bahan-bahan lain. Kisar sehingga hancur.
  3. Tuangkan ke dalam gelas dan sedia diminum. (Jika ingin kurangkan rasa manis, tak perlu tambahkan gula).
******************************************************
myda_ahmad

***********************

2 comments:

  1. Salam Myda...
    best betul klu dapat hirup jus epal susu time cuaca panas ni...nak satu mug..

    ReplyDelete
  2. ha..ah tul tu Rahel....kalau beli kat kedai mesti mau RM2.50 ke atas kan!..baik wat sendiri lagi berbaloi.....

    ReplyDelete

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....