Buat dalam 1 1/2 paket 750gm je....serundingnya kat sini,...Sebelum nie beli je sebab tak terfikir pun nak buat sendiri....tak tau menyimpul pun yea jugak!hikhikhik......
Bila dah pandai menyimpul nie,bolehlah ambik tempahan yerk!......Tak delah gurau je,nak menyimpul nie pun perlukan kesabaran tau.....sapa yang tak sabar tu tak yah buat,beli je senang....kan!....Buat benda nie nak kena 2 @3 orang baru cepat siap,kalau sorang2 jenuhlah nak siapnya............
Dapat banyak jugak,penuh bekas merah besar tu....banyakkan!......bolehlah bahagi2kan ,Insyaallah nak bagi emak sikit,kalau ada lebih nak jugak bawak balik Perak.
Bahannya simple je:
Kulit popia
Serunding kelapa
Minyak utk menggoreng
Cara-cara:
Kulit popia dibahagi kepada 8 bahagian.
Ambik secubit serunding dan masukkan ke dlm kulit popia dan simpul.
Goreng hingga garing dan rangup dgn api yg kecil.Angkat & toskan.
Bila dh sejuk ,bolehlah simpan dlm bekas kedap udara.
salam myda....wah!!!syoknye menyimpul. kalau ada geng sambil2 tengok tv ke tak perasan penuh satu besen ni. Kita ingat lepas raya ni pun nak start gak projek kudap-kudapan. tg nak blk msia dulu dptkan stok serunding ikan terbaeekk.
ReplyDeleteerrrrmmmm,ros ...jenuh jugak saya nk menghabiskannya,sampai tersengguk2 kepala mengantuk...huhuhu..
ReplyDeleteMcm mana nk bg kekal rangup even da sejukkan lps masuk balang lemau. Knp ye. Boleh bg tips x
ReplyDelete