Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Sunday, 26 August 2012

Jalan-jalan sambil tengok kek

 Raya tahun nie giliran kg my hubby,Selama Perak,walaupun kedua org tuanya sudah tiada,kami harus menjengah sanak2 saudara,kakak2,ipar duai yang masih ada lagi di sana......supaya hubungan kekeluargaan tidak terputus.....Bukan apa ,bila kita dh tiada nanti mereka yg anak2 nie bila besar nanti akan saling ingat,kenal saudara2 nya......
 Suasana kat sana meriah,dari lepas solat hari raya sampai tgh hari ,tak putus2 kunjungan dari sanak saudara,sahabat handai....dijamu pulak dgn laksa,rendang,lemang.........sudah kemestian kat kg tu laksa akan menjadi juadah wajib di pagi raya.....

Dok 3 hari 2 mlm je,petang raya pertama kami bertolak balik ke Bangi.....sepatutnya raya ke2 baru gerak balik,hal nie disebabkan abg & kak ipar yg ada kt rumah tu nak gi tgk anak2 dia kt Pendang,Kedah.....kalau boleh tak naklah kacau plan diorg.........

 Ha...bila dh ada kt Bangi nie mmg sunyi sepi....yelah baru raya ke2 kan........kami pun apalagi jalan2 lah kat Alamanda.....kebetulan nak cari jugak baju raya saya & anak....tak berkenaan pulak...so jln2 sambil snap gambar2 kek,...ada jugak sempat rembat kek yg potong2 tu..... beli satu potong RM2.00,beli 4 potong RM5.00....kami amik 4 potong....

 Kek2 yg sebuku2 nie mmg cantik....mungkin 1 1/2 kg kot,nampak besar jugak.......


Kalau ikutkan nak je rembat yg besar nie tapi tak dpt lah nak merasa yg lain2 kan,so amik yg kecik2 dpt jugak merasa 4 jenis............

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....