Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Tuesday, 20 December 2011

Moist Chocolate Cake....resepi dari Kedai Yummie Bakery

Assalamualaikum .....sekarang nie,kalau petang2 je mesti hujan....kalau tido nie mesti bestkan.....dahlah malam tak boleh nak tidur lena,kalau tido lena jugak alamat patient yang datang mesti marah2 kerana lambat bukak pintu....
Berbalik pada N3 hari ini ....sebenarnya dh buat dari semalam cuma  tak sempat nak masukkan dlm blog....semalam sibuk nak jalan2,maklumlah hubby kata ada kedai buku yg dh nk tutup,kemudaian dia adakan sale sehingga 80 %....nak jugak tgk buku2 apa yg ada kat sana.....tapi banyak yg dh habis,saya cuma cari2 buku2 resepi aje....itupun ada 3@4 buah,yg lain2 tu buku2 tulisan english ,malas nak ambik......

Tepung kek nie saya beli yang readymixed di kedai Yummie Bakery dan telah disertakan bahan-bahan yang patut ditambah....

Moist Chocolate Cake


 Bahan-bahannya:
500gm tepung readymixed moist chocolate cake
200gm telur(saya letak 4 biji )
200gm air
200gm corn oil/butter(saya letak butter)
sedikit chocolate rice

Bahan-bahan Topping
1/2 cawan susu pekat
3/4 cawan vico(saya guna vico,tu yg nampak toppingnya colour coklat2 ,tak nampak gelap)
1 sb butter

Tepung Kek coklat moist yang saya beli dari Kedai Yumie Bakery
Cara-caranya:
*saya guna blender je....
1.Blender telur dan mentega dan sampurkan air.
2.Tuang ke dlm mangkuk dan masukkan tepung readymixed.Kacau sebati.
3.Sapukan loyang dengan sedikit butter.Panaskan oven.
4.Masukkan adunan tepung kedlm loyang.bakar selama 45 minit.

2 comments:

  1. alamak! meleleh-leleh....adeeehhhh jilat bibir ajelah...

    ReplyDelete
  2. ha.....tulah yg bestnya,tp cepat muak....nie x leh w selalu,nnti montel pulak....

    ReplyDelete

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....