Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Sunday, 7 April 2013

Lunch semalam

 Semalam 6/4/13,menghadirkan diri utk mendengar taklimat tentang PBS(Pentaksiran Berasaskan Sekolah) di SMK Jln 4.Hadir bersama anak tingkatan 1,Azwa dan Yaya serta Fifi.Taklimat bermula jam 8.30pagi.Sepatutnya taklimat habis jam 12.30pm...Disebabkan Yaya & Fifi x leh dok diam,asyik nak air jer...dahlah time tu pihak sekolah hanya bg air mineral je,kantin pun x bukak,gerai2 berhampiran pun x de,so balik lebih awal dari sepatutnya.....

 Nasib baik sempat dengar yg PBS tu......cuma Aspirasi Anakku yang miss.....


 Kebetulan time balik tu jam baru pukul 11.30pagi,perut dh mula berkeroncong....walaupun sekolah  ada bg nasi lemak tadi,mana cukup 1 bungkus utk 4 org.....Kitorang singgah kedai,ingatkan nak mkn breakfast semula,....alang2 tu beli je lauk tghhari terus........nak beli kena tgk2 dulu,sedap ke tidak?suka ke dak?menepati citarasa ke dak?....sambil memerhati nampak pulak ulam tenggek burung,haaa...apalagi pungut terus masuk lam plastik,selain ulam tenggek burung ada juga amik kacang botol,pegaga......sambal belacan pun ceduk banyak2...........



Untuk menu lunch semalam ada ayam goreng sikit,ayam msk kicap tiram,lemak pucuk ubi,kerabu pucuk paku,benda rebus bersambal dan ulam  serta sambal belacan.Walaupun ada 5 jenis lauk ,hanya 3 jenis jer yang ku makan...ulam,dan sayuran....nak jaga badan You!!!!beli lauk nie pun cecah RM15.00 jugak!.....takpelah,semua ada.dah x yah susah2 nk msk kt umah...



bende nie,rasanya direbus dulu,buatkan sambal campur ayam hancur sikit,tumiskan dalam kuali ,bila dh agak kering,baru gaulkan dgn bende td......

2 comments:

  1. Semuanya sedap dah sihat belaka..saya terus lapar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam singgah sini....
      alhamdullilah kenyang,jemput mkn ...

      Delete

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....