Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Wednesday, 5 September 2012

Kuih Raya

Selamat malam semua,hari nie dh 18 hari kita di bulan syawal,mungkin ada yang sibuk nak buat open house di hujung2 minggu nie,dan sekarang nie tgh sibuk nak meng"list"kan barang2 yg patut dibeli....

Tahun nie kuih raya semua beli je,apa yg ada kat sini,seperti kuih makmur nie,memang wajiblah bila time2 raya nie.....

Kalau ada pokok pisang yang ada buahnya bolehlah dibuat kerepek ,dah tak yah nak beli2.....lagi fresh kan....tp apakan daya dok kat bandar nie,sebatang pokok tanaman pun tak de,niekan pulak pokok pisang ....hehehe....

Biskut nie  dinamakan biskut nenas,nak tau kenapa?cuba tgk rupanya.. kan ada bentuk nanas,dan rasanya pun ada rasa nanas......biskut nie,kak ipar yang buat.....



Kerepek bawang nie fav saya.....tiap2 tahun mesti beli kerepek nie...

Kuih batang buruk nie pun kakak ipar yang bagi......kalau balik Perak je,dia mesti  akan bekalkan satu bngkus untuk dibawa balik nanti......tak leh banyak2 cuma satu bungkus saja yea,yg lain2 tu untuk tempahan je......

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....