Dengan menggunakan bahan asas seperti membuat sambal2 tumis biasa,cuma ditambahkan sedikit halia,untuk mengurangkan bau hanyirnya....bahan asas seperti,bawang merah,bawang putih,asam keping,cili kering.....di tumis bahan kisarnya hingga naik minyak,bila agak kering,bolehlah ditambahkan sedikit air asam@asam keping,perasakan garamnya ,last..masukkan sotong,kacau rata....jgn masak terlalu lama.Ini akan menyebabkan sotong itu tadi akan jadi liat bila dimakan.....
Walaupun masak utk seorang makan,masih banyak berbaki lagi.....biasanya mlm jarang makan nasi.Untuk mengelakkan ianya menjadi basi keesokkan pagi,saya masukkan ke dalam tupperware &simpan dalam petiais.Esok bolehlah dijamah lagi untuk hidangan tghhari saya.....(save budjet)dh x yah sibuk2 nk msk lagi.....my hubby mmg x blk umah mkn tghari......
Morning! Jom ikuti TIPS penjagaan kulit wajah ;-)
ReplyDeletehttp://www.ummiirfan.com/2012/09/tips-penjagaan-kulit-wajah-masker.html
sy sk sotong
ReplyDeletenie mesti selalu beli sotong..
Delete