Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Wednesday, 5 September 2012

Beraya rumah besan mak...


Baru boleh nak update blog,kerana desktop meragam ..bila on je, monitor going to sleep3........sakitnya hati,ni pun bila off je,karang mulalah jadi lagi,kekadang tu malas nk shutdown..biar je 2,3 hari ON....Nak ucap hari merdeka pun dah terlewat,so saya  nak story sikit,kisah kami pergi beraya........

31 Ogos daku dan anak2 ,mak serta adik2 gi open house kat Sungai Merab.....rumah kakak ipar kepada adik daku.....(tak tau nak panggil apa gelarannya)...alahhhh,senang panggil besan mak daku je lah.....

Dia buat mee kari,nugget tempura goreng,kuih-muih,kek gula hangus.......emmmph! malu sungguh daku,anak2ku saja yg kaut semua nugget tempura tu,daripada penuh satu tuppeware besar,suku je yang tinggal.....pelahapnya anak2 ku....yg mee kari tu tak maunya dia makan.....air pun sama jugak,mentang2 lah tuan rumah hidangkan air tropicana twisteryg botol kecik2 tu....,air teh o suam pun tak diminumnya.....cuma ku dan emak je yg minum...

gambar dr google

Nasib baiklah ada berkaton2 tropicana twister kat umahnya,dan ada 2 perisa je,oren dan epal....memasing semua amik yg oren.......epal tu adalah seorang dua je yg minum....
 Antara kuih raya yang di hidangkan adalah biskut kacang.

 Biskut perisa strawbery berbentuk love.Nie pun sedap jugak.....

 Ha..yg ini biskut mama carries.Kurang suka tp ada juga jamah sikit,nk merasalah katakan....

 Ni pula coklat homemade......berbelang2 lagi...anak2 pun suka makan,mamanya lagilah..hantu coklat......

 Biskut Semprit pandan....enak bangat,lembut dan rapuh.....


Pandangan kesemua juadah kuih raya dalam satu tray...semua jenis kuih nie memang suka makan...lagi2 tang coklat tu......dh habis sebutir,amik sebutir lagi....ngap!dh masuk mulut pun....yang tinggal hanya  beberapa ketul je.....

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....