Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Wednesday, 11 December 2013

Rendang daging

Selamat malam....
siang tadi sibuk memanjang kat dapur jer.....
daripada menguli adunan roti puri  sambil masak utk hidangan tengahari.....
masak rendang pulak,memang amik masa lamalah......
abis masak,mandi siap2,lepas tu terus kerjakan doh roti puri tu pulak.....
nasib baik ada anak2 tolong,lau tak jenuhlah bila nak sudah.......

Petang tadi sempat belajar sat dgn en hubby,tutorial nak amik gambar dgn menggunakan kamera DSLR....kebetulan lepas amik gambar roti puri tu,en hubby balik so, dia dgn berbesar hatinya mengajar serba sedikit cara2 nak main dgn  cahaya,ISO,background dsbnya.....
Sebelum2 nie ada jugak curi2 pinjam kamera en hubby time dia gi kerja,dah guna cepat2 simpan .....hihihi....

Rendang nie kaler kuning,tak macam rendang tok yg kalernya seakan2 merah gelap....mak saya mmg selalu masak stail nie ajer,so anak2nya pun ikut stail dia jugak!!.....

1 comment:

  1. lamanya tak makan rendang daging ..baru ni baru je buat tapi rendang ayam kampung hiii..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....