Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Wednesday, 13 November 2013

Cheezy Wedges

 Selamat petang rabu....
Baru dapat rehat jap,dari pagi hinggalah tghari,memang sibuk memanjang,habis satu kerja,2 @ 3 lagi kerja menanti.....mmg tak dapat nak letak badan(baring2 sambil tgk tv),dapat letak punggung pun jadilah.....

Masak tghhari hanya sentuh sedikit,yang masuk mulut pun tak banyak....sebab sambil msk tghari tu menyambil sekali goreng wedges nie.......kalau beli kat kfc tu tak banyak mana pun kan,beli kat pasaraya dan goreng sendiri lagi puashati....nak makan banyak pun boleh....


Beli aje wedges cheese powder,terus tambah  air dah jadi ....letak atas wedges yg dah siap goreng tadi....nak letak banyak@sikit pun boleh.....saya beli nie kat kedai Yummie Bakery,kebetulan hari tu jalan2 dan tgk2 sekali lalu jer....ternampak benda nie terus beli....mmg dah lama jugak cari benda nie,tak tahu pulak ada jual kat Yummie Bakery....


 saya bancuh sikit dulu,ikut sukatan 
yg  tertulis kat plastik wedges cheese powder tu...saya lebihkan sikit airnya,biar tak berapa pekat sangat....

100gm wedges  cheese  powder
200ml water


 Seronok dan puashati kalau saya blogwalking,banyak gambar,maybe satu gambar tu lain sudutnya,dari atas,tepi,kiri dan kanan.....kadang2 tu tgk gambar pun dh seronok,sampaikan terlupa nak baca entrynya.....


Maaf yea kalau saya letak gambar banyak2...mmg saya suka tgk gambar dan tangkap gambar sejak sekolah rendah  lagi saya ada hobi suka gunting gambar dan tampal...nampak gambar cantik2 terus gunting.....album gambar kat rumah pun banyak,masih elok lagi tersimpan rapi....biasanya saya snap gambar bukan sekeping dua,tetapi kadang2 tu sampai 15 hingga 20 keping....dlm banyak2 tu pilihlah mana yang cantik....

2 comments:

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....