Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Wednesday, 21 March 2012

Percutian 2 hari 1 malam (Bandaraya Ipoh)

Assalamualaikum.....
N3 lepas,ada bg tau nk gi Cameron Highlands...
ingatkan nk gunakan voucher yg ada tu....tp x dpt,coz bilik semua dh penuh....
so ,tukar plan,kami gi jln2 kt Bandaraya Ipoh saja........
saja nak memorikan kenangan percutian kami yang lepas....


Tarikh:16 Mac 2012 hingga 17 Mac 2012.
Hari   : Jumaat dan Sabtu@2 hari 1 malam.
Tempat:Hotel Syuen,Ipoh.


Kami bertolak dari Bangi lebih kurang jam10.00am...
Sampai Ipoh lebih kurang pukul 12.30pm.....
Terus cari Hotel Syuen,jumpa jugak akhirnya...tanya ada bilik kosong x?....
Alhamdullilah,ada kosong....time cuti2 sekolah nie,semua hotel penuh....maklumlah,masing2 angkut family jln2.....mkn angin....termasuklah ku dan family.....
tu pun main redah je...ikut nasiblah......kalau ada,adalah...kalau x de merempat kot kt tepi jalan....huhuhu...




Agenda
16 Mac 2012(Jumaat)
2.00pm - chek-in.Lepak2 jap kt bilik...
3.30pm - kuar gi makan, pusing2 bandaraya Ipoh dan tangkap gambar..
5.30pm - balik ke hotel,ready utk mandi kt swimming pool.
7.00pm - siap mandi..
9.00pm - keluar hotel...cari makan.
9.45pm - tengok wayang "The Lorax".
12.00am - balik hotel...tidoq!....


17 Mac 2012(Sabtu)
7.00am - bangun tidoq...solat..lepak2 jap..
8.00am - mandi..
9.00am - bf....balik hotel,lepak2 lagi....
10.00am - mandi kt swimming pool
11.00am - mesti naik dr swimming pool coz nak kemas2 bilik...'
11.45am -keluar bilik..
12.00pm - chek-out..jln2 lg sekitar bandaraya Ipoh,dan tangkap gambar..
12.30pm - perjalanan di teruskan lagi menghala ke arah Kuala Kangsar..sampai pun arah yg nak dituju....
1.00pm- destinasinya Taman Rekreasi Gunung Lang,Ipoh.
Ok stop sini dulu yea.Nantikan sambungannya di N3 akan datang......


Swimming pool yang ada kat Hotel Syuen,Ipoh.Berada di atas bangunan hotel tersebut.
Anak2 x sabar nak mandi kt situ....


Salah satu tempat yang ada kat swimming pool tu....Bila kita baring diatasnya ,badan kita macam ditumbuk2 oleh air yang membuak2 keluar dari situ....


Seronoknya anak mama nie....dapat main air..


Main kat kawasan yang cetek je....itupun ada juga tenggelam dlm air ....terlepas dari pegangan...bahaya2,kalau x de org tengokkan....malang x berbau..Ha...kalau mcm tu kena perhatikan selalu yea...jgn terlepas pandangan pulak...huhuhu...

Yaya pun pantang nampak air....

Anak2 lah yg lebih seronok main air....mamanya hanya jadi pemerhati saja....


Sesiapa yg baring kat situ.,gerenti sedap.....air yg tengah membuak2 ......


Ipoh Parade.Pandangan dari atas bangunan hotel.

Pemandangan sekitar Bandaraya Ipoh
Stesyen Keretapi Ipoh.






Bangunan MBI.


Tatkala menjamu di meja makan...time breakfast...nampak semua sedap2 belaka...tp kena beringat,nanti badan jadi bulat baru tau...hahaha...diet2....



Lobby  Hotel Syuen.

Bangunan Dewan Bandaran Ipoh.Masih lagi dalam pengubahsuaian.



Masa nie lepas chek-out,jalan 2 sambil tangkap gambar bangunan 2 sekitar  bandar Ipoh.
Ketika singgah -menyinggah...En suami mengambil gambar2 bangunan.


Asma dan yaya....




Anak2 yg lain x mau diambil gambarnya....nak snap kena curi2....
habis jalan2 sekitar bandaraya Ipoh,kami terus ke Taman Rekreasi Gunung Lang pulak...
Nantikan kesudahan percutian kami .....

********************************************************


Terima kasih kerana klik entry ini.

myda_ahmad

**********************

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....