Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Thursday, 22 March 2012

Jalan-jalan Bukit Tinggi,Pahang

Assalamualaikum...
Tarikh:7 Februari 2012
Hari:Selasa

Walaupun bukan cuti sekolah yang panjang,hanya cuti hari kelepasan am ,ku dan family sempat lagi jalan2 .....
Balik dari keje jam7.00am,ku terus bersiap utk gi ke Bukit Tinggi...
makanan ku masak kt rumah....alah ,masak simple2 je....bihun goreng dan kentang wedges.
Sebelum nak masuk,kena bayar dulu....dewasa RM 8.00 seorang,kanak2 ..?alamak x ingatlah pulak,berapa yerk?Di sana ada Japanese Village...
bayaran utk sewa baju kimono RM 20.00..lehlah tangkap gambar ngan baju kimono tu...
Keadaan cuaca yang panas terik,memaksaku utk berjalan ngan pantas bagi mendapatkan tempat2 yg berteduh...



Ikan2 koi yg terdapat di kolam perkampungan jepun.














Ni bukan kuda betul yea...

Makanan kt situ mahal2 belaka...
nasib baik kubawa bekal dr rumah,lehlah makan anak-beranak.....
Dah puas berjalan ,kami pun bergerak utk pulang...bcoz mlm nk keje pulak.....
penat2 berjalan,tp seronok dah dapat tengok bangunan2 yang cantik2 tu...
selalunya tgk kt tv je....

********************************************************
Terima kasih kerana klik entry ini.

myda_ahmad

***************************


2 comments:

  1. Assalamualaikum Myda,
    tengok gambar ikan di atas tu, teringat kak Amie tentang sejenis ikan yang boleh mengurut kaki dan badan kita.... ingatkan kalau ada masa nanti nak pergi ke Tagal (tempat ikan itu) untuk urut kaki.

    ReplyDelete
  2. salam kak Amie...
    Oh! ye ke?...setau saya ikan yg utk wt rawatan kaki tu ikan yg kecik2...x taulah pulak saya..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....