Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Sunday, 6 July 2014

Kerang Rebus Sambal Kicap


Masih lagi setia dgn sambal kicapku,lepas tempe goreng kini digandingkan  pulak dgn kerang rebus....urrrmmm,sedapnya,sehingga habis ku kerjakan sorang diri,meratah saja lagi hingga licin....


Walaupun sambutannya dingin dikalangan anak-anak,namun kerang tetap menjadi juadah pilihan saya.......kadang2 teringin nk mkn yg kat kedai punya,tp hanya nafsu sendiri aje,saya pendamkan saja niat.....tapi jika anak2 juga suka makan,memang order jugaklah......entahlah,kenapa diorg nie x suka mkn kerang..padahalkan sedap !!!!!....susah betul nak ajar anak2 mkn kerang....

3 comments:

  1. salam singgah kak.. n selamat berpose.. dah lama betul ni x makan kerang ...kerang memang sedap .. tapi anak2 akak x suka yer .. pelik la pulak hihi,,

    ReplyDelete
  2. Wow.... kerang rebus. My feberet ni. Apa lagi kalau dicicah dengan air asam. Memang terangkat... lah.
    Sama lah kita, kalau masak kerang ni anak-anak saya yang kecil, langsung tak sentuh.

    ReplyDelete
  3. yang simple ni la buat pelengkp selera, kadang2 bila dah banyak sangat makanan bulan puasa ni, yang simple juga yang dicari...kan

    ReplyDelete

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....