Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Sunday, 13 April 2014

Mangga manis,mengidam buah yg masam2..

 Sekarang kandunganku dah nak masuk minggu ke 20.Walaupun di awal trimester tu,tak ada alahan yang teruk2 seperti muntah2,tetapi pening kepala dan gastrik tetap menyerangku bila aja perutku kosong,selera makan memang kurang di awal trimester.Sungguhpun begitu,berat badanku tetap naik 2kg setiap kali buat antenatal chek-up bulanan.Nak masuk ke 5 bulan nie pun berat badan tetap naik 2kg lagi,agak2nya lah kalau buat antenatal chek-up kat kilinik kesihatan gerenti wajib minum air gula...huhuhu...
 Bagi mengurangkan rasa kurang selera makan nie,ku cuba ambil alternatif lain supaya tekak ini boleh menelan apa saja asalkan perut tidak kekosongan.Kalau tak lalu nasi,cuba makan burger@roti@biskut....dan yang pastinya kena ada buah2an yang masam2......

 Tapi mangga nie tak masam,yg bestnya cari2 kat pasar malam dapatlah 2kg RM5,tu yg beli jugak....murah,memang murah,tempat2lain 1kg je dah RM4.00....Manis2 pun manislah,nasib baik anak tekak boleh menerimanya....alhamdullilah.....



 Bila pusing habis satu round kat pasar malam,jumpa pulak buah star@kundang nie,bertambah2lah menggoda jiwaku....meronta2 hati untuk membelinya,anak tekak lagilah,tak sabar2 nak makan,baru nengok jer dah terliur.......

 Yg nie pun ada yg manis jugak,tapi suka lagi yg masam2...sedap!!!...


Mangga epal nie pun tak lupa jugak masuk bakul,siap pilih yg besar2 lagi,gerammm menengoknya....
terjuntai2 kat pasar malam......aduiiiii,seungguh mengoda nafsu betul.....

2 comments:

  1. wah, terliurnya tengok mangga masak tu..buah mangga kat pokok ni belum masak lagi..masih kecik2..huhu..

    ReplyDelete
  2. Terliur. Suka tengok masakan2 awak. Saya follow blog ni ye

    ReplyDelete

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....