Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Thursday, 29 August 2013

Percutian & Hari raya di puncak Gunung Jerai

11/8/13-Raya ke 4,kami tak bercadang pun nak gi Gunung Jerai.....cuma yang kami rancang kami memang nak ke ladang anggur aje...sebelum nak balik kampung lagi,kami dah mula research tempat ladang anggur tu kat google....tapi apa yang pasti bila sampai ladang anggur time kami sampai bukanlah time musimnya.....katanya org yang jaga ladang itu,2 bulan lagi akan tiba musim berbuah yang banyak......
Alang2 sampai kat negeri Kedah,pergilah mana-mana tempat yang menarik dan yang berhampiran dengannya......satunya,nak pergi ke puncak Gunung Jerai...Tak pernah tahu pun macam mana pemandangan,suasana tempat itu-tapi yang saya fikir  tempat tu adalah tempat air terjun,tempat mandi-
manda dan tempat rekreasi......
Bila dah sampai ke sana dan berada di puncaknya,barulah tahu bagaimana rupanya tempat itu serta pemandangan lanskapnya yang cantik....

 Kami anak-beranak bersantai di lereng-lereng bukit sambil menikmati pemandangan yang sungguh indah ...
melihat pemandangan dari puncak...kelihatan bendang yang tebentang luas....


Suasana malam menjelma...hanya kelihatan kelipan lampu dan cahaya saja.....bendang-bendang dah tak nampak dah.....
Cerita selanjutnya JOM KE SINI........
Antara gambar dan kenangan kami ke ladang anggur yang terletak di Tasik Beris,Sik,Kedah.








Nak tengok kami ke ladang anggur lagi Klik sini..........

3 comments:

  1. buah anggur tu boleh petik ke?....atau kena beli?

    ReplyDelete
  2. ada kawasan yg boleh dipetik,bayaran yg dikenakan RM 50.00 sekali petik utk 1kg.....kalau lebih 1kg kena bayar xtra lg....boleh jugak beli kat gallery sales....tp 1/2 kg yg dh siap di packing2 adalah dlm RM13-RM15.00.....

    ReplyDelete

  3. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....