Bahan peram
separuh ekor ayam
1/2 serbuk lada hitam-saya gantikan lada putih
perahan jus lemon
1 sudu kicap manis
1 sudu minyak bijan
garam dan ajinomoto secukup rasa
bahan goreng
rempah empat sekawan
5 batang cili api
3 biji bawang merah dimayang
3 biji bawang putih dimayang
10 biji lada hitam
1 inci halia dihiris
1 biji tomato dipotong dadu
daun bawang
perahan jus lemon
Salam. wah ada juga nama africa, resipi dari mana ni Myda? nmpk sedap tu.
ReplyDeleteNak balas balik komen psl ubat cetrizin yg akak mkan selalu tu, mmg mengantok bagi akak tapi tidak bagi hubby, pelik kan? katanya (doktor farmasi) dlm tu ada kandongan apa tah yg memungkinkan kakpb tak boleh ambil sebiji. jadi kakpb ambil setengah saja (bagi 2) ok tak ngantok. hari ni kakpb gatal dari mlm sampai pagi, kakpb telan sebiji, tu yg tak boleh ngadap komputer, lemau n ngantok. biasanya kakpb bukan jenis tidur siang, melainkan kalau mkn ubat dan tak sihat. eh..panjang pulak komen...hehe..sorry Myda.
salam kakpb...
Deletesaya jumpa resepi tu kt http://ceria-resipi.blogspot.com/search/label/Lauk%20Ayam
tgk cam sedap dan ada penggunaan minyak bijan pulak tu,mesti sedapkan...