Masak sayur yg mudah2 aje...cepat masak cepatlah makan.....
Selalu makan kat kedai oder sayur campur,datangnya secoit aje,kalau pinggan tu kecil,sikitlah.....tp betullah oder pun tuk sorg makan...tapi kalau msk sendiri lg puashati,dpt tambah2...jom,tgk cara saya msk sayur campur....
Bahan-bahannya:-
sedikit sotong/isi ayam/daging
Kobis putih
Carrot
Bunga kobis
Cili merah-hiris menyerong
bwg putih-ketuk
minyak secukupnya
1/2 kiub pati ayam
sedikit air
tpg jagung-pekatkan kuah
cili hijau-ketuk je(kalau nk pedas)
Garam
Cara-caranya:-
Panaskan minyak,masukkan bwg putih ketuk,biarkan hingga kekuningan.
Masukan sotong,kacau kejap,masukkan sikit air,masukkan kiub pati ayam.
Masukkan bancuhan tpg jagung,garam.
Masukkan carrot,kobis bunga,kemudian baru masukkan kobis putih,kacau mesra dan tutup api.
salam myda…..sedapnye sayur campur. kalau ros meratah je sedap ni
ReplyDeleteha;ah ros ,kadang2 tu kalau nasi kt pinggan dh habis,kita pun ratah jugak..
Deletesdapnyer tgk gmbaq nih..hihi..dah rupa dlm majalah masakan plak..
ReplyDeletethanks Noor,gambar biasa2 aje..org baru nk bljr dslr lah katakan...
Delete