Thursday, 29 March 2012

Paprik Campur

Dan selamat petang......
nak letak N3 paprik,yg masak tgh hari tadi......
mmg suka2 sgt mkn paprik....
kalau mkn kt kedai...x sah kalau x order paprik.....
mmg favourite kami sekeluarga.....
kalau wt sendiri lagi puas hati,dpt ++ nasi,........
nk mkn bnyk kali pun boleh......

Bahan-bahan:
Ayam-bhgian dada(potong kecil2)
sedikit daging & udang
1 biji bawang kuning-hiris nipis
3 ulas bawang putih-diketuk
2 sb serbuk cili
1 sb sos ikan
3 sb sos cili thai
1 sb kicap cair
1 sb sos tiram
2 btg kacang panjang-potong pendek2
1/2 btg carrot-potong memanjang
1 btg cili merah-potong menyerong
1/2 kiub pati ayam
Air & minyak secukupnya


Cara-caranya:
1.Panaskan sdikit minyak.Goreng daging,udang & ayam hingga masak.
2.Masukkan bwg putih,biarkan seketika.,serbuk cili,sos ikan,sos tiram,sos cili &kicap cair.
3.Tambahkan sedikit air,masukkan kiub pati ayam dan kacang panjang& carrot,cili merah serta bwg kuning.Kacau rata & angkat.


********************************************************

myda_ahmad
***********************************

2 comments:

  1. Betul tu Myda, kalau buat sendiri boleh pilih bahan yang kita suka, boleh makan tambah2... citarasa sendirilah katakan ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lgpun wtnya x susah kan kak Amie....lau i kt kedai dh RM4 satu pinggan...

      Delete

Terima kasih kerana anda sudi meninggalkan komen.In Sha Allah akan saya kunjungi blog anda .....