Semanis Epal Hijau

Semanis Epal Hijau

Wednesday, 27 August 2014

Tak susah nak cari air ini


Kisah kelahiran yang lepas ,tahun 2010,teringin sangat nak tarikh 10/10/10.Alkisahnya,2 hari sebelum tarikh itu saya cuba minum air musofa ini,dengan harapan baby akan keluar pada tarikh 10/10/10....masa tu kandungan dah masuk minggu ke 38++,duedate sepatutnya 16/10/10.Tarikh tu tak dapat malah saya tak sempat  pun bersalin di hospital......last2 besalin dalam kereta...hahaha..

La nie, nak jugak tarikh 31 /8/2014,agak2 boleh x?....hihihi....macam2 lah saya nie kan....dah standby dah air musofa nie.....beli siap2,kalau boleh nak keje dulu ,cukupkan bulan nie...lepas2 nie bolehlah cuti panjang....yahooo!!!!....

Selfie dan Debaran menanti kelahiran

Syukur ,Alhamudullilah masih lagi diberikan kesempatan untuk bernafas dan meneruskan kehidupan di dunia ini bersama insan2 tersayang...Walaupun blog sekarang nie terlalu suram namun owner blog masih lagi ceria2 lagi  di saat menantikan orang baru yang bakal dilahirkan pada due date  6/9/2014....dan masih lagi berdebar  menantikan saat manis kelahiran zuriat yang telah ku kandung selama 39 minggu ini....Semoga dipermudahkan urusan bersalin ku dan dijauhkan masalah atau risiko  ketika proses kelahiranku ini nanti.... amin.


 Al-Anbia' : 87-89


"Sesungguhnya tiada Tuhan (yang dapat menolong) melainkan Engkau (ya Allah)! Maha Suci Engkau (daripada melakukan aniaya, tolongkanlah daku)! Sesungguhnya aku adalah dari orang-orang yang menganiaya diri sendiri"



 Sudah ku scan perut ku yang memboyot ini,ternyata betul sangkaanku ,jantina sudah diketahui iaitu lelaki...
Syukur Alhamudullilah sekali lagi.....telah ramai zuriat perempuan yg ku kandung sebelum2 ini,dan bertambahlah seorang lagi zuriat lelaki sebagai peneman si ayah dan si abang(Muhammad Iffat,11 tahun..ketika ini)


 Alahan ketika di awal kehamilan mmg tiada .....nak kata pening2 ke,muntah2 ke langsung tak ada....cuma suka makan yang masam2,tu sebab bila masuk kandungan ke 5,6 bulan selalu sangat diserang pedih ulu hati....memang menyakitkan!!!....


Blog dah sunyi dari untuk mencuba resepi2 masakan so saja nak interframe gambar selfie,sebelum kelahiran berlaku.....jangan marah yea....saja suka2.... 

p/s berat sebelum preggy 59kg,masuk 39 minggu 71kg....Alhamdullilah ,moga2 ibu dan anak sihat..amin.

Tuesday, 19 August 2014

Taugeh goreng+fishball

Gorengan sayur taugeh yang mudah dan cepat di makan...hehehe....mmg tersangat2 mudah....
racik2 bawang,tumis dan masukkan bahan,tambahkan garam dan perisa....siap....mudah bukan!!!!...

Kalau nk bagi lagi sedap letaklah fish ball ke,udang ke....ikut kesukaan....saya suka goreng taugeh nie tak terlalu lama...takdelah sampai sayu sangat.....kiranya bila dh masukkan taugeh tu,kacau2 dgn api yg besar..terus padamkan api dan angkat....

Resepi???tak yahlah,semua org boleh goreng sayur taugeh niekan.....lagi2 sifu2 yg dh sememangnya terror  di dapur....hahahaha....